Avancerad sökning - För er med mediedatabasen

Ändrad den: Mån, 14 nov., 2022 vid 2:07 E.M.

STEG 1 - Sökningen

1. Gå till Kontakter - SÖK
  2. Klicka på UTÖKAD SÖKNING
  3. Välj om du vill söka efter Kontakter eller Medier

4. Välj vilken Modul (varierar beroende på vilka databaser som finns på ert konto enligt avtal)
  5. Sök efter ämnesområde genom att friskriva eller klicka på de 3 prickarna för att bläddra bland våra ämnen.
    Vill du friskriva så anger du vilket ämne du vill söka efter, klicka på de förslag som dyker upp som passar din sökning. Vill du söka på flera ämnen så adderar du flera, Klicka på SÖK

6. För att bläddra bland våra ämnen så klicka på de 3 prickarna

Där kan du expandera de olika områden som finns genom att klicka på pilen

7. Välj de ämnen du vill ska inkluderas i sökningen, klicka på LÄGG TILL ÄMNEN

8. Klicka på SÖK

STEG 2- Resultatet

I sökresultatet ser vi att vi förteckning av kontakter samt antalet kontakter som matchar sökningen,

Lägg till hela sökresultatet i en lista

1. För att lägga till hela sökresultatet klicka på den översta boxen och välj markera alla på alla sidor och sedan på SPARA

2. Välj om du vill spara som ny lista eller lägga till i befintlig lista.

För att spara som ny lista, namnge listan och välj i vilken mapp som listan ska ligga, Klicka sedan på spara och fortsätt för att återgå till sökningen eller spara och gå till lista för att hamna på din nyskapade lista

För att lägga till i befintlig lista, markera den listan du vill att kontakterna ska adderas till. Klicka sedan på spara och fortsätt för att återgå till sökningen eller spara och gå till lista för att hamna på din uppdaterade lista

Filtrera sökresultater för att optimera kontakterna och lägga till i en lista

1. För att optimera resultatet så använder du filter, där kan du addera till exempel bevakningsområde, frekvens eller vilken titel kontakten har genom att klicka på ditt val.

2. Det går också att exkludera olika val genom att klicka på blåa pricken bredvid filterrubriken. Den kommer då att bli orange

3. För att synliggöra fler filterboxar så klickar du på de i den vänstra menyn och för att ta bort en filterbox så klickar du på lilla sopkorgen bredvid filterrubriken

4. När du har applicerat de filter du vill ha så kan vi granska resultatet nedan. Du kan klicka på olika rubriker för att sortera resultatet i viss ordning
    Vill du veta med om Kontakten eller mediet kan du klicka dig in på de för att få mer information.

5. För att lägga till hela sökresultatet klicka på den översta boxen och välj markera alla på alla sidor och sedan på SPARA

För att lägga till några av kontakterna i resultatet, bocka i de kontakterna och klicka SPARA

6. Välj om du vill spara som ny lista eller lägga till i befintlig lista.

För att spara som ny lista, namnge listan och välj i vilken mapp som listan ska ligga, Klicka sedan på spara och fortsätt för att återgå till sökningen eller spara och gå till lista för att hamna på din nyskapade lista

För att lägga till i befintlig lista, markera den listan du vill att kontakterna ska adderas till. Klicka sedan på spara och fortsätt för att återgå till sökningen eller spara och gå till lista för att hamna på din uppdaterade lista

Spara sökningen

Vill du spara sökning, klicka på spara symbolen, namnge din sökning och klicka sedan på SPARA NY